"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

30 May 2009

TAG lagi...

TAG dengan jayanya dikutip dari seorang sahabat blogger yang kadang-kadang mengomen di blogku yang ntah apa-apa neyh, hehee... Ok, ok... Ana jawab TAG :)

1. apa perasaan anda skrg?

Hampir-hampir gembira kerana Akhi Adnan & Cikgu Shidee telah membekalkan semangat dan nasihat buatku si budak yang tak cukup umur malah comot pulak, adeh! Macam sadis bunyinya.

2. saya nak mkn?

Asyir mangga di MEKAH... uwaaaaaaa! Kena tiba-tiba terlalu rindukan MEKAH neyh, adeh la. Bila la nak pergi lagi yerk. (Sabar deh Syira, kata nak buat haji terus. Kena la telan air liur dengar orang buat umrah, sobs sobs)

3. saya tak suka?

Tengok perempuan menggedik depan lelaki. Juga tak suka kalau perempuan nak keluar rumah baunya, boleh pengsan akibat terlalu banyak menyembur minyak wangi tapi dalam rumah lagi la nak pengsan akibat baunya yang buc*k. Adeh la, jangan bau bawang udah leee... :P Tak suka smoker juga, smoker ni pengotor walaupun pelajaran setinggi langit (adeh, ada ke orang belajar setinggi langit?)

4. impian saya?

Nak tawen dengan UWAIS... Ahaks! (Nie nak kene pangggg sebiji dengan Ustaz Khairul agaknye asyik duk ulang bende yang sama) Huhu. Ok, I'm siyes la neyh. Impian nak menjadi yang solehah, diredhai ummi wa abi, selamat menyempurnakan haji serta husnul khatimah, ameen ya Rabb.

5. haiwan yang saya tak suka?

Belut.. huk huk huk... Trauma deh dengan binatang ini.
Cicak, geli bangat.
Lipas, hoho minta dijauhkan.
Anjing, lagi la tak leyh blah.
Kucing? Hehe, dah OK dah... :P

6. saya harapkan?

End of this year nak pergi Kelantan dengan Aisyah (and Hafizah, ameen) untuk menjayakan program ukhuwwah kami. Hehe, insya Allah terus melangkah ke Terengganu meet with Kak Noi yang comey itewww. Ameen. (Atau, adakah Dia sedang merancangkan sesuatu untukku melangkah lebih panjang? Wallahua'lam)

7. jika boleh putarkan masa?

Hehe, boleh ke nak putar yerk? Tapi selalu ana cakap pada ummi, if I can. I hope boleh masuk semula dalam perut ummi dan jadi baby semula. Tapi ummi kata na'uzubillah kerana waktu kecilku adalah seorang bayi yang suka marhaban, marhaban dan marhaban. (nangis le maksudnya tuh... kekekek)

8. saya pada 10 tahun akan datang?

Alamak, dah bertambah 10 tahun la... yang pastinya MAKIN TUA. Bertambah matang, tak comot dah (hik hik) dan... apa yerk? Mungkin busy membela anak-anak sedara la kot, ahakz. Wat abang-abangku, kalau lebih sangat kena buka TASKA la. Hehe.

9. handphone saya adalah sebuah?

- alamak, sekarang saya sedang melakukan proses MOGOK memegang hp. Jadi, no idea for this question. Sorry.

10. saya pernah berchenta sebanyak?

Chenta? Ngeh ngeh ngeh. Otakku senget ke kiri bila fikir bab cintun ini. (Pinjam ayat Cik Santun jap)

11. saya suke pada?

Suka pada UWAIS QARNI IMTIAZ, huhu. Kholah rindu bangat sama kamu..!
Suka pada kanak-kanak, bayi dan seangkatan dengannya :)

12. kawan2 saya?

Manusia, burung (pasukan koir abi setiap pagi yang sungguh riang menyanyi depan halaman rumah, tunggu abi tabur nasi le tuh), kucing (3 ekor kucing yang masih ku takut-takut nak mesra) and my laptop... hehehehe, also my POOH. (",)

13. pernah dikhianati?

Tak nak fikir dah :)

14. ape yang hendak anda lakukan pada orang yang khianati anda?

Doakan semoga dia berubah lebih baik, ameen.

15. senaraikan 8 org yang akan ditag

*ukhti Nadia*
*ukhti Bibi Raihana*

6 orang lagi tu sesiapa saja la yang rasa nak jawab, tafaddhal. Tiada paksaan. (malas nak list sebab before this Babah je yang balas TAG ku, huhu)

13 leaves:

_fatimah_,  30 May 2009 at 13:44  

Amboi Kak Syirah ni, tak habis2 dengan Uwais nya, hehehe.. Tunggu la Uwais besar baru la leh kawin. hihi

(kenapa entry ni asyik ulang "adeh" je kak?)

adik mucuk,  30 May 2009 at 14:08  

patutla x nak bls msg org, tgh mogok pegang hp rupanya....ingatkn akak marah kat kiter....

الوردة الشوكية 30 May 2009 at 18:55  

Adik Fatimah,
Nak buat macammana, akak rindu uwais... nanti akak angau, kan susah. Hope dapat la jumpa dengan Uwais, Durrah, Mus'ab before dorang fly kan... (Harap2 Kak Wawa & Ustaz Khairul baca luahan hatiku ini yang amat merindui mereka)

Ntah la dik, sengal agaknya :)

الوردة الشوكية 30 May 2009 at 19:00  

Adik Mucuk:

Huhuhuhu... Maafkan akakmu ini yang mogok memegang hp, tunggu la sampai masa yang agak baik akak akan mula pegang hp yerk! Tak de marah sesiapa pun, tapi diri ini yang sedang dimarahi sahabat lain...huhu

~ZuLhAiRi~ 30 May 2009 at 20:13  

salam 'alayk

Dalam panjang2 posting ni ana terpegun bila sampai yg ke 5

5. haiwan yang saya tak suka?

Kucing? Hehe, dah OK dah... :P

yg lain tu x kesah la...kucing?...apekah?...hehe

nak mai kelate ye...ahlan2...

mujahidah annafs 30 May 2009 at 20:34  

syira, nak kena anti ni ye.
dari aritu tag ana je keje. hikhik.
dun wory, ana da buat pun!
((:

الوردة الشوكية 30 May 2009 at 21:09  

Wa'alaikumussalam saudara Zulhairi.

Janganla terpegun sangat, huhu. Dulu ana amat sangat terlalu teramat (wah!) takut+geli dengan kucing. Mgkin sebab masa kecil dulu pergi pasar malam, disangkakan anak kucing... buat la "meowww" skali anak anjing menyalak! Mujurlah tak pegang, sejak tu memang takut+geli dengan kucing. Pernah menangis gara2 kucing, kalau kucing datang dekat pun boleh hilang kawalan diri (terlompat) hatta di tempat awam, sebab tue... uwaaaaa... tak nakkkk kucinggg!

Alhamdulillah skrg dah Ok dengan kucing :P

الوردة الشوكية 30 May 2009 at 21:09  

Nadia cayang :)

Hehehe, ana TAG anti sebab ana rindu anti plus nak dera anti, ngeh3...

nik uqbah 30 May 2009 at 23:31  

salam

er, satu hari tu... kawan ana kat dQ cakap... niqobgirl.blogpot.com ni... owner dia tak sambung belajar dah... sebab dia nak tolong parents dia...^_^

betulke yang ni? hmm... kalau ye, moga ALLAH berkati usahamu...insyaALLAH...

salam ziarah:)

mujahidah annafs 31 May 2009 at 00:01  

amboiii, siap anti. ana nak dera anti gak le nnt. tggukan kmunculan ana. haha. huhu, besok ana da balik uia. cdey le. gonna mish yuuu le cyg. <3

الوردة الشوكية 31 May 2009 at 12:57  

Nik Uqbah :

Bukan ana tak nak furthur study but ada beberapa masalah yang x dapat di elakkan, dulu ana study di Kelantan sekejap :) siapa sahabat di DQ tu? (adakah ana kenalinya?)

الوردة الشوكية 31 May 2009 at 12:58  

Nadia cayanggggg :)

Ana pun akan merinduimu sepenuh jiwa ragaku (chewahhh) hehehe... study molek3 deh (ntah2 anti dah ada kat nilai masa ana tayep :'(

balqis,  2 June 2009 at 14:40  

8. saya pada 10 tahun akan datang?

Hohoho, cik Syirah 10 tahun lagik dah jadi mak orang le kan kan kan :P

dah jadi khlatie :">

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO