"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

27 April 2010

Memang Comel ^_~


Warna pink, suka sangat... matanya bulat.
Sangat suka tengok orang mata bulat tapi bukan terbeliak, hehe.



Mahu jadi bidadari yang berada di bumi :)
Meriah dengan bunga, comel...



Rasa comel kalau duduk dikelilingi bunga dan ada rama-rama yang menjadi penyeri.
Masa kecil, selalu kejar rama-rama. Kini, seakan pupus saja rama-rama.



Ibarat menanti abi balik dengan ais krim. Ummi balik dengan Portugis Tart. Hik hik, teringin sangat makan cendol pulut letak kacang merah dan jagung tapi belum boleh makan pulut, kena pantang :)



Suka sebab warna ungu :)
Tepi pantai pula... waduh, macam berada di dunia khayalan (",)



Imiginasi Uwais, Durrah dan Mus'ab.
Hampir 4 tahun usia Uwais dan Durrah. Mereka sudah besar.



Tersenyum saja... Sekadar humor. Ada ke camni... :)
Kalau dah tak berjodoh, insya Allah akan hadir yang LEBIH BAIK
untuk agama, dunia dan akhirat (",)
Yang penting, berusaha jadi yang terbaik!!


Tidak secomel katon ini kerana terlebih comel berbanding katon-katon ini ^_^

Source : facebook rakan-rakan.

"Semua orang boleh berikan pendapat dan kita tidak pernah menafikan haknya untuk memberikan pendapat. Bila kita tidak arif tentang sesuatu, dan diminta bercakap tentangnya, kita akan mula 'berbohong'."

Bergembiralah bagi orang yang sabar.

Insyirah Soleha

8 leaves:

شــوكـة وردة 27 April 2010 at 07:49  

assalam alaik...

masyaAllah. mmg comel... lewbih2 lg pic yg 1 family tu..

nice ssharing~

Aisyah Khadijah 27 April 2010 at 07:52  

klaka lah gmbr las skali tuh!!

Mesintaip: 27 April 2010 at 09:24  

Hmm, memang comel gambar di taman tu.

PERISTIWA DI TAMAN.

Suatu hari
aku duduk pada hamparan hijau taman
dipenuhi jutaan bunga
dan harumannya menyegarkan
warna-warni keindahan memukau mata
tiupan bayu yang lembut
mengasyikkan.

Seekor rerama menyapaku
"Wahai puteri, keindahan ini hanya sementara. Esok lusa ia akan layu. Adakah kamu terus duduk di sini selamanya. Sedang taman Firdausi itu lebih abadi dan sedang menunggu pengunjungnya. Ayuh, bangkitlah dari lamunanmu. Usah dipuja taman ini. Siapkan beramal untuk mengunjungi taman Firdausi!"
Aku tersentak
betapa taman dunia ini melaghakan
sehingga aku lupa
taman yang satu lagi.

Anonymous,  27 April 2010 at 10:46  

sejuk hati saya...Alhamdulillah..terima kasih Insyirah

Mia-Ina 27 April 2010 at 16:03  

sejuk hatiku ble lihat gambar itu. plg best ayat akhir tu dgn gmbr pemuda tue..hehe

|nur aziela| 28 April 2010 at 00:20  

Memang comel gambar2 dalam entri akak kali ni..
Minta diizinkan ye kalau saya nak copy semua gambar tu.
Gambar last - "Ya Allah, nak sangat-sangat ni..."
He3, kelakar..
P/s: akak ada akaun facebook ke??

syauqatul wardah 28 April 2010 at 02:16  

Subhanallah! *pengsan*
(Rabiah pun peminat bunga,rama2...dan wane pink! xleh tahan,xleh tahan!)

*pengsan lagi*
akak, comelnya gambar tu...!
dah tgk dkt blog junior skali gambar jenis ni....bila tgk, mmg terpasang 'volume 5'...(xleh tahan,xleh tahan!)

sgt suke!

mujahidah 29 April 2010 at 09:04  

Assalamua'laikum. subhanallah, hebat ilham yang ALLAH salurkan kpd hambaNYA hingga boleh buat lukisan secantik itu.=)

tapi, note adik syira yang kat bawah tu paling best..hehe

:tak secomel karton tu sebab terlebih comel dari karton2 tu.. alhamdulillah..hehe.. wassalam

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO