"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

11 November 2010

Contest : Siapa Nak Buku? [update 3]

Bismillahirrahmanirrahim.

Buku "Bicara Pedusi" hanya ada 2 buah di Malaysia. Sebuah buku telah dihadiahkan buat adinda sempena ulang tahun kelahirannya yang ke-14 dan ada sebuah buku lagi dengan ana. Berkira-kira, walaupun tidak berada di dalam bungkusan plastik tetapi masih berkeadaan elok dan masih boleh dijadikan hadiah. Jadi, ana terfikir untuk menghadiahkan kepada pembaca blog .:: HaRuMaN MaWaR ::.


Syaratnya.


[1] Letakkan gambar buku "Bicara Pedusi" di dalam blog anda.


[2] Tuliskan sebab-sebab "Kenapa Saya Perlu Mendapat Buku Ini Dari Puan Insyirah?"


[3] Ayat 'gorengan' mestilah lebih dari 200 patah perkataan. Sila gunakan kreativiti anda untuk 'memancing' ana supaya memilih karangan anda untuk mendapatkan buku ini. Ingat! Kalian satu-satunya yang memiliki buku ini di Malaysia (selain adinda ana). Percuma pula tu... Haih, tak nak ke? ^_~


[4] Contest berakhir pada 14 November 2010 (10 hari sahaja). Sehari boleh buat 20 patah perkataan (20 perkataan x 10 hari = 200 perkataan) tambahkan perkataan 'terima kasih' dah jadi 202 patah perkataan kira lulus dah tu.


[5] Kepada yang SUDAH menyiapkan ayat gorengan "Kenapa Saya Perlu Mendapat Buku Ini Dari Puan Insyirah?" sila maklumkan (berserta link blog, contoh :
http://niqobgirl.blogspot.com/2010/11/bicara-pedusi.html) di ruangan komen yang disediakan.



[6] Kepada pembaca yang tidak mempunyai blog, anda bolehlah menghantar e-mail di niqobgirl[at]yahoo.com ataupun pengguna facebook boleh menghantar mesej (klik profile Insyirah Soleha di facebook badge di sebelah kanan blog).


Jadilah yang bertuah! :)

Nota kecil : Ana tak suruh letakkan link blog sebab ana bukan nak naikkan traffic blog pada entry kalian tetapi ana minta letakkan gambar buku sebagai salah satu cara untuk membantu promosi buku. Keuntungan sepenuhnya dari penjualan buku ini akan disalurkan ke dana pembelian apartment. Jadi, ini salah satu cara untuk mengajak orang untuk "membeli dan menderma" bukan untuk keuntungan diri ana.

Senarai Penyertaan Yang Telah Dibaca :


[1] justcallmesimple.blogspot.com
[2] ukhwah-hati.blogspot.com
[3] jamilahnorddin.blogspot.com
[4] happyplaceforever.blogspot.com
[5] ummuzaqeera.blogspot.com
[6] cintahakikicintailahi.blogspot.com
[7] anishumairacute.blogspot.com
[8] serikandiumar93.blogspot.com
[9] usrahfatihah.blogspot.com
[10] nurislami.wordpress.com
[11] nixnadizy.blogspot.com
[12] ukhwah-dhearty.blogspot.com
[13] ummihurairah83.blogspot.com
[14] f1e4wippo08.blogspot.com
[15] tarbiyah-dzatiyah.blogspot.com
[16] akubdkkampong.blogspot.com
[17] azzikriee.blogspot.com


E-mail :

[1] Zeal Nine
[2] Siti Nurhayati
[3] Fatihah Nur Izzati
[4] Kaqwanie
[5] Nurul Aini
[6] Farah Farisha
[7] Puteri Nur Aqilah

Facebook :

[1] Nadia Mustafa

Salam Pedusi
Insyirah Soleha

46 leaves:

PriNceSs 4 November 2010 at 15:51  

Salam....insyaallah akk nak join...
balik umah bt 17 nnt...akk cr ilham nak tulis ayat ape ye....

PriNceSs 4 November 2010 at 15:52  
This comment has been removed by a blog administrator.
Insyirah 4 November 2010 at 15:54  

Kak Sara :

yep yep... Insya Allah, selamat mencari ilham. Duk kat padang golf tu seronok :P

Cahaya Kegembiraan dan Kesyukuran 4 November 2010 at 17:15  

Saya dah 'goreng'. :)

http://justcallmesimple.blogspot.com/2010/11/bicara-pedusi.html

ummufatihah 4 November 2010 at 18:10  

Salam Insyirah:

Akak nak cuba... nanti dah siap goreng akak cakap kat sini...
Salam...

Sachi Asukai 4 November 2010 at 18:11  

salam kak, i will join it!

nunama 4 November 2010 at 19:52  

Salam. :)

Saya sudah siapkan entry itu. Kalau tertarik, boleh baca. http://ukhwah-hati.blogspot.com/2010/11/saya-suka-baca-buku.html

Senyum.

ummuzaqeera 4 November 2010 at 20:20  

Salam..Puan Insyirah..leh ke join contest ni even saya x follow blog puan Insyirah senyap??huhu...

Jamilah 5 November 2010 at 03:57  

Assalamualaikum, Insyirah...

Saya sertai contest ini.

Linknya:

http://jamilahnorddin.blogspot.com/2010/11/bicara-pedusi-bismillahirrahmanirrahim.html

Terima kasih.

=)

Ibnu Jamaluddin 5 November 2010 at 05:23  

Hanya mampu melihat, bukan tak minat tapi biarlah jadi milik insan lain yang benar-benar berminat...

p/s: Lagu latar blog ini apa namanya ye? ^^

-Si Riang-Riang- 5 November 2010 at 10:34  

assalamualaikum. Saya dah join. ini link nya. Harap sudi membacanya. http://happyplaceforever.blogspot.com/2010/11/bicara-pedusi-untuk-dimenangi.html Terima kasih :)

Insyirah 5 November 2010 at 11:19  

Cahaya Kegembiraan dan Kesyukuran :

Alhamdulillah ukhti, semalam ana dah baca :)

Insyirah 5 November 2010 at 11:19  

Jamilah :

Join la sama :)
Masih ada 9 hari lagi.

Insyirah 5 November 2010 at 11:20  

Ummufatihah :

Baik kak, saya tunggu respon dari akak.

Insyirah 5 November 2010 at 11:21  

Sachi Asukai :

Ok dik, kalau dah siap inform me okey ;)

Insyirah 5 November 2010 at 11:21  

Nunama:

Salam.

Alhamdulillah saya dah baca http://ukhwah-hati.blogspot.com/2010/11/saya-suka-baca-buku.html

Terima kasih :D

Insyirah 5 November 2010 at 11:22  

Ummuzaqeera :

Salam.

Its OK sama ada ikut atau tidak, boleh je join takde syarat-syarat kene follow blog saya untuk join contest. hehehe.

Insyirah 5 November 2010 at 11:23  

Jamilah :

eh eh... saya dah baca rupanya posting awak... hehehe, thanks ya

http://jamilahnorddin.blogspot.com/2010/11/bicara-pedusi-bismillahirrahmanirrahim.html

Insyirah 5 November 2010 at 11:23  

Ibnu Jamaluddin :

Owh, instrumental je. Dapat dari abi.

Insyirah 5 November 2010 at 11:24  

Si Riang Ria :

Alhamdulillah.
Dah baca pun entry : http://happyplaceforever.blogspot.com/2010/11/bicara-pedusi-untuk-dimenangi.html

Hehehe, tersenyum membacanya ^_~

ummuzaqeera 5 November 2010 at 12:10  

Salam..

Alhamdulillah,saya dah siapkan entri khas buat buku yang istimewa ini..

http://ummuzaqeera.blogspot.com/2010/11/kenapa-saya-perlu-dapatkan-buku-bicara.html

زهرة حلوة 5 November 2010 at 19:28  

Salamu'alaykum.
ukhty,
ana da 'goreng' dan 'conteng'..
heh..di sini,
syukran eh atas pertandingan yg best nih..[1st time join taw..huhu]

http://cintahakikicintailahi.blogspot.com/2010/11/kerana-bicara-pedusi.html

AinuL HayaT 5 November 2010 at 22:05  

salam ziarah perdana,

menarik :))

nur shuhada binti miskin 6 November 2010 at 04:22  

salam..akak..soalan terkeluar topik..pe tajuk background music blog akak?nak mntak bleh?sedap la..tq!!!

kawan lama 6 November 2010 at 18:55  

ASSALAMUALAIKUM WBT..

di sini ingin mngumumkn kpd kwn2 yg nak sngt buku tp xpndai mggoreng senang je:

pesan je kt adik@abang@kakak@sedara@org kg@kawan atau sesape saje kenalan anda yg berada di mesir.klau xde korg cari la bdk2 mesir,add fb ke n mcm2 cara lg,ngeh3.

harga buku LE23 = RM13
murah kan??
kalau yg terasa nak mnderma utk http://dana-apartmen.blogspot.com/ ikuti lgkh2 ini. http://pmram.org/ target kpd tiap pelajar kt cni LE300 seorang..korg pn blh mnderma juga!
LE300 = RM 163
RM13 + RM 163= RM 176
xsampai pun dua Ratus kn,kalau korang rasa nak bt amal yg pahalanya sampai hujung masa rebutlah peluang ini.blh kirim kat bdk2 mesir,skrg ni time diorg blk mesia :D

maaf puan,menceroboh.hehehe..

nurIslami,  6 November 2010 at 20:46  

assalamualaikum:

buku yang dimenangi nanti akan ada tandatangan penulis tak?

kalau tiada, nak terbangkan buku tu dari mesir :)

aNis hUmaiRa 6 November 2010 at 22:06  

salam..anis nak cuba.. tapi segan (T_T") malu~

http://anishumairacute.blogspot.com/2010/11/ingin-memiliki-bicara-pedusi.html

Insyirah 7 November 2010 at 11:45  

[1]

Saya dah blog walking semua penyertaan... Jazakumullah. Counting... Counting :) 7 HARI LAGI.

[2]

NurIslami :
Eh bukan setakat tanda tangan, kalau nak cap jari pun insya ALLAH boleh bagi juga, no akaun bank pun akan disertakan (kalau nak la :P) mana nak tahu kalau-kalau nak bagi derma untuk ana ke. Untung-untung, ana leh ke Mesir :D

Haish, alang-alang nak order dari Mesir, order je la 1 kotak :P

SeRiKaNDi_uMaR93 7 November 2010 at 13:18  

salam, ana join, n ana dah promote kat blog cuma isi dia antar kat email ya kak..
http://serikandiumar93.blogspot.com/2010/11/bicara-pedusi.html

ummufatihah 8 November 2010 at 12:50  

Salam Insyirah:

Akak dah gorengkan kat sini:

http://usrahfatihah.blogspot.com/2010/11/bicara-pedusi.html

First time join contest... nervous nih...

Harap gorengan akak cukup kiraan perkataan, tak lari dari tajuk dan memenuhi semua syarat yang ditetapkan. Insya'Allah..

Salam...

Fatihah Nur Izzati,  8 November 2010 at 20:49  

tq for reading insyirah :)

nurIslami 8 November 2010 at 22:48  

assalamualaikum:

Oleh kerana penulis berjanji hendak letakkan cap jari maka saya mencuba untuk menyertainya:

http://nurislami.wordpress.com/2010/11/08/hidup-hingga-kiamat/

Anonymous,  9 November 2010 at 06:28  

slm..

kuar tajuk gak ni.just nk bgtau kt sape2 yg trtanya2 backgr0und music.instrumental dr lagu: D0aku~haddad alwi.
cr je kt y0utube..:)

peronda,  9 November 2010 at 07:58  

salam,menyibuk sket..da beli da buku tu..tp x habis bace lg..xsgke plk tuan pye blog ni penulis buku tu..wardah syaukiyyah tu nme pena ke? n cover buku ni wat sndiri?pape pn tahniahla krn dpt hasilkan buku ni n smbgkn semua keuntungan hasil penjualn..

munadhia 9 November 2010 at 08:17  

salam ukhwah. =)
http://nixnadizy.blogspot.com/2010/11/bukan-kerana-bicara-pedusi-tapi-kerana.html

MUSLIMAH OPTIMIS 9 November 2010 at 21:14  

Assalamualaikum wbt.

Tahniah kerana ukhti berjaya menulis dan buku tersebut dah berjaya diterbitkan. dan terima kasih kepada ukhti kerana mahu untuk mengadakan pertandingan ini kerana pada bacaan kali pertama saya pada blog ini ukhti mahu hadiahkan buku ini pada zauj ukhti kan.

ana berminat nak join. terima kasih
ini link blog ana.
http://ukhwah-dhearty.blogspot.com/2010/11/bicara-pedusi.html

~ iza ~ 10 November 2010 at 17:18  

salam..
saya pun nak join jugak..selama ni jadi silent reader je..
ni link..

http://ummihurairah83.blogspot.com/2010/11/ku-impikan-bicara-pedusi.html

Nawal Atifah 11 November 2010 at 02:25  

salam puan isnyirah!!
hehe..

bismillah..
fuh sana, fuh sini..;D

meh bace en3 ni..
http://f1e4wippo08.blogspot.com/2010/11/please-please-please.html
saya join contest ni..

Ummu Auni Afif 11 November 2010 at 08:16  

Assalamu`alaikum..akak dah hantar entri akak tadi :D

Ayu Saidi 11 November 2010 at 10:36  

saya dah siap goreng jugak... silakan baca puan penganjur... ^___^

http://tarbiyah-dzatiyah.blogspot.com/2010/11/kenapa-saya-perlu-mendapat-buku-ini.html

p/s: erk! kl tetiba nk edit lg bleh x? before 14

Cahaya_Kebahag!aan 11 November 2010 at 10:58  

salam...
saya mencuba di
http://akubdkkampong.blogspot.com/2010/11/tinta-buat-bicara-pedusi.html

~qiuArdull~ 11 November 2010 at 20:03  

salam alaik, Pn. insyirah...
sy dah join "Contest Siapa Nak Buku" ..ni link blog sy..
http://azzikriee.blogspot.com/2010/11/noktah-akhr-bcara-pedus.html

okey...syukran kathir ya ukh :)

Melor 12 November 2010 at 18:24  

salam perkenalan ya nama ku melor.

hadiee 14 November 2010 at 15:29  

nak mintak photostat.. kehkehkeh~

Anonymous,  23 January 2011 at 00:15  

I love niqobgirl.blogspot.com! Here I always find a lot of helpful information for myself. Thanks you for your work.
Webmaster of http://loveepicentre.com and http://movieszone.eu
Best regards

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO