"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

07 August 2009

Layan TAG

Bismillahirrahmanirrahim.

Hik hik, dapat 2 TAG yang sama dari 2 orang ukhti. Harini memang hajat nak jawab TAG dari ukhti Muslimahati pun tetapi rupanya di TAG pula oleh ukhti Atiqah dengan soalan yang hampir sama (tapi macam sama jer pun, hihi). Ayuh, ayuh... Layan TAG pagi ni sambil melayan lagu Aisyah Humairah. Check it outtttt... (^_~)


1) nama timangan anda

Syira, Cik Syirah, Budak Comot (haa, yang ni hanya cikgu shidee, cik mie sepet, babah dengan achik teddy je leyh panggil camni. Selain dari itu, TIDAK DIBENARKAN!), Insyirah, Makcik Garang (sejak bile tah ana jadik makcik dia, tak ngaku anak buah pun)

2) anda seorang yg?

Suka menangis, suka membaca pastu gatal jari nak menaip pula.

3) insan yg teristimewa?

Ummi dan abi, keluarga dan sahabat-sahabat (^_~)
Tak lupa pada Uwaisku sayang... ngeeeeee!

4) lagu kesukaan?

Lagu Wonderpets (hihi, aci lah tu kan...), ikut juga la mood kadang-kadang terasa nak dengar nasyid, dengar je. Nak dengar lagu omputeh, dengar juga (sambil wat senaman, kui3). Nak dengar lagu hindustan, dengar je (sambil geleng-geleng wat senaman tengkuk). Nak dengar lagu cina, haih... Bila pulak ana dengar lagu cina nih. Tapi paling besh bila rindu Mekah dan Madinah, selain melayan Muratal Quran ana melayan lagu-lagu arab dan favourite ana adalah lagu Muhammad Nabina, layan habissss sebab masa di Mekah setiap kali lepas balik dari Masjidil Haram pasti lagu tu dipasang di kedai-kedai sekitar Masjidil Haram. Hehehe.

ps: Kak Tiqah, al-Quran tu kategori lagu ker? Reserve la yek kak sebab adik rasa ianya bukan lagu tetapi penawar kalbu. Wallahua'lam.

5) makanan kesukaan anda?

Satey kot... hihihihi. Sesiapa yang ada susuk sila jangan makan satey dengan ana sebab nanti ana makin gigit jer, haaa... pastu yang bersusuk lak mesti tak mo makan camtu kan. Gaya ala-ala sopan jer padahal takut susuknya tanggal, lalalala... (ana ngata sapa ni, aih syirah ni pagi jumaat dah ngata orang. Istighfar2) Astaghfirullah hal azhim.

6) sikap yg membuatkan anda stress?

Orang yang mulutnya main ikut sedap je nak cakap apa, pastu paksa-paksa bila ana tak larat. Ha, yang ni memang stress sangat.

7) warna kegemaran anda?

Pink, purple, green and white (wah, tengok blog pun dah tau kan)

8) benda yg mesti ade dalam beg?

UBAT! Keh keh keh. Kadang-kadang kalau orang nak cari barang dalam handbag ana akan stress sebab penuh dengan ubat, cakap je nak ubat apa. Painkiller semua ada, paingiler je yang tak da. IC, kad ATM, kad takaful, niqob spare... ngeh3

9) kali terakhir anda menangis?

Baru je sekejap tadi... Lalalala...

10) tag untuk 6 rakan anda?

Ukhti Amiera
Ukhti Syifa'
Ukhti Nadia (sebab rindu dengan dia dah lama tak usik)
Ukhti Alwani (sebab nak buli akak sorang ni, hehe)
Ukhti Indah (sebab dia dah aktifkan diri di Al-Insyirah, hihi)
Akhi Azizul (sebab dia dah lama tak update blog, huhu)

1 leaves:

UkhTi_ ATiRaH 7 August 2009 at 10:34  

owh...pasal ayat quran tu ea..emh, adek pernah tak dengar kaset2 atau mp3 ayat quran satu nada je..tak kan??...sheikh sudais cara lain, sheikh mishyari (tak ingat ejaan dia camne) lain..tapi antara semua2 tu akak suke sheikh al-mishyari..jadi..itu dah dikira iramalah jugak...lagi pun org2 yg belajar qiraat pun diajar bacaan2 cara berbeza...lagi erti kate lagu adalah benda yg didengari oleh telinga..takkan hidung kot dengar...hahahahaha....tak tahulah kot syirah ke dengar gune mulut..kui3...

baca dan dengar ayat quran berbeza...baca gune mulut..dengar gune telinga di sama ertikan dengan dengar lagu mengguna telinga..ini dalam islam namanye qias..satu lagi..kan akak tulis..sedap didengar oleh telinga, semua akak layan..kekadang org nak dengar ayat quran akak nak dengar lagu opick...hahahaha...kekadang nak dengar opick, akak lak nak dengar ayat quran...hehehehehe....


Jadinya pemahaman akak pada lagu adalah yg sedap didengar..dah..kalau ada kawan akak suke opick, akak pun suke opick, tapi tetiba waktu tu akak nak dengar ayat quran sebab tetiba rasa tak sedap dengar opick, takkan nak paksa org tuh dengar ayat quran juga sedangkan tu option seseorang...betul tak..betul tak...

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO