"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

10 February 2009

Attacked By Monster!!

Alhamdulillah, thanks God. Sabtu pagi balik ke kampung, walaupun hatiku berdetak detik merisaukan tulang belakang nak duduk lama dalam kereta plus dengan kaki yang masih berdenyut-denyut. At-tawakkal allallah. Insya Allah. Buat muka bodoh je dalam kereta. Sampai RnR Sungai Perak, berhenti makan. Ana buat muka 'sardin', memang sakit deh tapi takkan nak nangis kot kat situ. Hehe. Bertolak jam 7.40 am dan alhamdulillah sampai 12.30 pm, berhenti 2 tempat. Lagipun abi bawa kereta relex je, tak da gaya GrandPrix. ^_^

Alhamdulillah, paling best sekali sampai je tok walaupun terperanjat tengok ana jalan dengan tongkat terus ajak masuk umah (walla, walla, ceq ghasa macam tuan puteghi ja). Aiwah, ada Maksu la. Hehehe, dengan baby baru. Menariknya, Maksu delivered baby masa ana keluar wad tempoh hari. Memang Aqif Haikal tu 'sebaya' dengan hari ana keluar wad. Hihi, time pun lebih kurang je. Baru masuk dalam kereta, abi dapat sms dari Mak Teh bagitau Maksu dah delivered baby boy.

Qashrina masih tidur, ana dah geram tengok baby rasa macam nak dukung je. Hehe, baru pure baby sebab baru 30 hari. Kalau Qashrina dan Arissa tu bukan tahap baby lagi, itu dah jadi monster. Huhuhu... Bangun tidur je, Qashrina blur tengok ramai sangat makluk-makluk disekelilingnya. Hilang blur baru la dia senyum. (^_~) Melihatkan kakiku yang sudah amat bengkak, macam nak merekah je kulit, memang sakit tapi senyum-senyum je la. Dengan penuh keyakinan, baring sebelah maksu. Sekali....

Wajah monster: Alyssa Qashrina

Diserang oleh monster!!! Allahuakbar, Qashrina sangat bijak membuat aksi-aksi lasak. Pandai dia, stunt baikkkkk punya tepat pada tulang belakang yang tengah sakit. Melopong ana, wah ini misi genjatan senjata yang telah dicemari. And she stunt again at my back, wow!! It feel like someone trying to killing me with her leg, dush! Dush! Ahaks. Puas Maksu menarik Qashrina, tapi pandai sungguh dia mengelak. Mentang-mentang la mummy dia still dalam pantang, dia berlagak sungguh! :p

Allah, sakitnya! Tapi takkan la nak nangis kat situ kan, malu la. Jatuh saham, selalunya ana membuli budak-budak and menangis sebab dibuli budak? Wah, tidakkk..! Tak boleh terima kenyataan. (*_*) Dia lari sekejap sana, sekejap sini and attacked me again tepat pada kaki kiri yang sedang membengkak. Seriosly, I feel like someone trying to attack my heart. Waaaa... Sakitnya. Duhai Qashrina, ingat kaki kakak ni jongkang jongkit ke? Masalahnya, peliknya, ajaibnya, kenapa dia tak nak stunt atas kaki yang tak sakit? Kenapa dia mesti stunt atas kaki yang sedang sakit? Kenapa stunt at my back? Bukan pada tempat lain? Allah lebih tahu... Subhanallah.

Malam... Terasa sendi-sendi bergetar, sakitnya Allah saja yang lebih tahu. Bangun Subuh, masih sakit. Tapi waktu Dhuha, subhanallah bangun dari pembaringan rasa 'ringan' sangat kaki dan tulang belakang. Allahuakbar. Ada hikmah bila Qashrina attack my back & left leg. Mungkin dia membetulkan tulang dan sendi yang kesakitan dengan 'tendangan' mautnya. Subhanallah, Allah lebih tahu hikmahnya. Alhamdulillah, sekarang kalau nak rukuk pun dah tak rasa saraf menarik hingga ke tapak kaki dan bila duduk antara 2 sujud tidak sesakit mana. But, jangan mengada sangat. Still berselang seli solat duduk dan solat seperti biasa. Allahuakbar!

Lepas ni, siapa yang rasa sakit belakang boleh la berjumpa dengan Qashrina ye. (^_~) Tendangan mautnya, Allah lebih tahu. Subhanallah... Subhanallah... Subhanallah... Insya Allah, few months/weeks maybe dapat bibik baru. Ummi dah geleng kepala tengok ana buat 'gimnastik', need maid again? Huhuhu... (*_*) Insya Allah, lepas ni kalau ada bibik pun still nak masak juga. Nak train bibik ni yang 'sengal' sikit, ana tak reti bab nak train orang ni. Diri sendiri pun belum terdidik...

Aqif Haikal

Wamakaru wamakarallah wallahu khairul makirin (^_~)
Subhanallah, semoga Allah sentiasa memandu perjalanan kehidupan ku. Aamin...

Sentiasa bersangka baik pada Allah. Allahuakbar.

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO