"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

03 October 2009

My New Car

Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah, syukur pada Allah atas setiap kurniaan Nya. Atas setiap limpah kurnia, nikmat dan anugerah Allah pada kita semua. Berkat doa dari ummi, abi, ahli baeyt dan sahabat-sahabat semua. Allah berikan rezeki buat ana... Hihihi...

Sila la jeles yer! (Terutama kepada seorang insan yang selalu mengata ana tak ada lesen kereta. Nah, ini kereta ana... Lalalala...)


Walla, nampaknya tengok gambar depan je memang ana sendirian je yang memandu dan menjadi penumpang kerana mana ada yang nak menebalkan muka naik kereta yang pinky ini! Tengok blog saja, haritu masa tolong Pakcik change layout pun he warn me "Jangan warna pink sudah!" Kih kih kih... Tak apa, ustaz kata pink ni warna global untuk perempuan. Ada juga yang memahami ana, hihihi.


Cantik kan? Keghairahan untuk menjadikan semuanya berwarna pink. Hehehehe, obses sungguh ana dengan pink ye. Nanti baju nikah nanti warna pink (mesti meraban lelaki kalau dia tak suka pink), tak nak pakai baju pink tak payah kahwin. --> Boleh ke cakap macam ni? Hihihi. Kena sekeh dengan abi naya je.

Ya Allah, pasti ramai kawan-kawan terkejut gorilla, orang utan dan dinasor melihat gambar kereta ana kan! Yeay yeay! Tengok, ana senyap-senyap jer. Harini abi pergi Ipoh ambil kereta ana yang telah siap! Syukran abi... Lalalala pasti bergaya dengan comel (dah cukup comel pun sekarang bertambah comel) menggunakan kereta yang sungguh comel. Hihihihi... Sorry guys kalau tak suka, but I love pink!

Sah abi, abang, abangcik dan aiman tak 'hingin' naik... Hihihi.

Opsss... Actually, tak ada siapa pun 'hingin' nak naik kereta baru ana. Tanpa lesen, guna 'lesen terbang' je. Ngeh ngeh ngeh... This my new car...

Syukran abi for this new 'car' for me... Hehe, kereta kelisa pink tu ana seacrh je tadi, saja buat gempaq. Lesen pun tak dak, tak kan la abi 'naif' sangat sampai nak bagi kereta pada orang yang tak nak bawa kereta. Ana memandu menggunakan tangan. Hand break, leg break, clash and tekan minyak semua dengan tangan. Lalalala... (^_~)

My new 'car' warna biru sebab ummi pesan pada abi; "Abang jangan beli warna pink ye."

Ummi dah semak mata dan semak perut tengok pink... Lalalalaaaaaaa =P

7 leaves:

Mia-Ina 4 October 2009 at 14:41  

salam adik syira

ingatkan betul2 pinky nye kereta...aduh..sakitnya mata...terlampau byk pink...hehe

ble adik nk kahwin nie...amboi,sape gerangan yg bertuah di hati tu..adik ni dh bertunang ke belum, hm>?

الوردة الشوكية 4 October 2009 at 18:43  

Salam kak Mia :)

Hehehe, saja nak sakitkan mata semua orang =P

p/s: Proses membuli mata

Mia-Ina 4 October 2009 at 19:45  

oooo....x jwb ek soalan kak mia..kenapa ....malu ke? suke rahsia ek adik syira ni


pecite rawatan ari2? pe dh jadi...x cite pun kat sini..nk tahu gak

الوردة الشوكية 4 October 2009 at 20:28  

hihihi, macam-macam la kak Mia ni. Insya Allah, sedang menunggu tenaga dan idea, tadi dah "create new post" pastu macam blank je tak tahu nak tulis apa. Still frasa demam, jadi makan ubat dan ZzZz... Bila bangun macam bingung je. Huhuhu.

Mia-Ina 4 October 2009 at 20:45  
This comment has been removed by a blog administrator.
الوردة الشوكية 4 October 2009 at 20:49  

Huhuhuhu kak Mia, syuttt.. diam2 je jangan cerita apa yang dalam BMc tu disini... Uwaaaa... Syuttttt...

Mia-Ina 4 October 2009 at 21:37  

tue la..x mau jwb lg di bmc...

akak tanya la di sini....

(okla...x amik tahu...saje je usik adik syira...relax, jgn gelabah...hahaha)

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO