"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

18 February 2010

Di Tepi Pantai


Syira LOVE .... (tak sempat siapkan, mahfuzah dah snap. Bila dah siap, mahfuzah dah main jauh dari ana) Teka cepat, Syira love... apa? ^_~


Menggunakan buluh yang berada di sekitar pantai


Primula Beach Resort, Kuala Terengganu. 15 - 17 Februari 2010


Pantai tanpa ombak, hilang serinya tetapi pantai hatiku yang sedang dilambung ombak ni... perit rasanya. ^_~


Memadam nama 'Uwais'... Selamat tinggal habibi, kholah doakan kamu dari jauh. Sobs sobs...


Amboi, seksinya anak dara ni.


Le Tour De Cherating.
The Legend Hotel and Resort 13 - 15 Februari 2010


Percubaan ke-2 oleh Cik Syira


Syirah - Fizah - Aisyah gather on 14 Februari 2010


Percubaan pertama, ada bayang-bayang lagi.

Inilah antara aktiviti ana di tepi pantai... Sekian, terima kasih.

16 leaves:

ummu 18 February 2010 at 14:05  

Syira LOVE uwais :)

betul tak?

p/s: syukran sayang. comel lah gambar dalam private (komen sini sebab tak boleh komen dalam private). semuanya comel, tq!

الوردة الشوكية 18 February 2010 at 14:22  

salah! Salah! Sila teka lagi :P

Hihi, afwan kak sayang. Memang comel kan gambar dalam private ^_~ lagi-lagi budak comel tu kan, penyeri jer. Ihiks! Ya kak, masih invisible komen dalam private, tak payah visible pun tak apa kan kak :) Boleh thru email atau ym :)

Summertowinter 18 February 2010 at 15:21  

comelnyeeerrr...
Pantai tanpa ombak, hilang serinya tetapi pantai hatiku yang sedang dilambung ombak ni... perit rasanya. ^_~

betul, betul, pedih bangaaat kan kalo ada ombak kat hati, kalo kat pantai bestjerr..

bila ombak kat hati slalu sgt mengganas... huhuhu... rasa mcm nak lari masuk dlm gua jeerr... mcm akak kata.. hehe..
akak ada jumpa ikan duyung? tak der? owh, tulah, lain kali nak gi jln jgn lupa bawak adik skali.. hehe

tak abes2 cakap pasal ikan duyung, tak per pasni cakap pasal batu karang plak ek..

adik nak jadi kuat, teguh mcm batu karang.... hihihi..
tp batu karang tak nanges, adik asyik nanges je, kira tak sama la tu kan?

Anonymous,  18 February 2010 at 15:23  

comel, rindu kat org kat dlm gambar tuh...

الوردة الشوكية 18 February 2010 at 17:36  

Sabar la adekku Azmah, semoga dengan kehadiran ujian itu akan membuatkan dirimu lebih mandiri dan lebih akrab dengan Tuhan. Doakan akak ye dik :)

الوردة الشوكية 18 February 2010 at 17:36  

Huhu, siapa yang comel? Tanpanama ni siapa? Er, ana tak de 6sense nak meramal.

Balqis,  18 February 2010 at 19:04  

Syira L.O.V.E NIQOB... ^_^

Ya, jawapan bocor :)

Lebih suka tengok cik SYirah pakai tudung putih berbanding tudung hitam kerana kulitmu yang putih akan menyerlahkan lagi kecerahan wajah, nanti clear nampak your beautiful eyes :) So, saya dengan ini menasihatkan adinda yang tercinta semoga lebih banyak memakai tudung putih berbanding tudung hitam, or pakai tudung yang cerah supaya tak terlalu menampakkan mata anda yang sangat cantik itu. -harap maklum-

cadangan jer ni, selebihnya cik Syira jugalah yang lebih tahu apa yang lebih selesa. Kalau di negara arab, pakaian hitam releven... tapi kalau di malaysia rasanya yang cerah2 lebih releven (padangan dangkal ana lah) tambah pula kulit anda yang cerah dan comel lagi gebus itu, dan mata adik tu sudah ramai yang menegur bahawa adik mempunyai mata yang sangat cantik, jadi bila pakai warna cerah ianya nampak lebih kepada kulit muka jadi tak nampak sangat mata yang cantik tuh. Huhuhu.

Zauji pun cakap macam tu juga dengan akak, kalau di malaysia... org kulit cerah pakai yg cerah2 lagipun orang lain (tak biasa dengan niqab) tak ada la rasa macam 'takut' sangat, lagipun nak mesra2 dengan orang, tak la mereka lari esp non-muslim or kanak2 yang terkenan dengan bening mata cik Syira. kui kui kui

Awat ana membebel panjang sangat ni... Grrr...

p/s: Selamat hari bahagia dek. Dan ingatlah bahawa ombak itu tidak selamanya mengganas, pantai juga akan kembali tenang. Nantikanlah surat dari NYA, kerana DIA menyayangi kamu :)

Balqis,  18 February 2010 at 19:08  

Adik, postur badan anda...!!!!

Kene biasakan diri untuk duduk dalam keadaan TEGAK. Dah sakit belakang tu, kena berhati2lah jaga dik. Tulang dah la bengkok, kamu gi bongkok lagi lah dia sakit...Wpun bila tegak akan LEBIH SAKIT tetapi ia mendorong tulang untuk kembali pd asalnya.

JAGA POSTUR BADAN KAMU... memang kene duduk macam tu ye dik? Syafakillah. Sebak pula tengok... :( Org tak faham mesti cakap tak sopan, tapi di mata akak... kamu tetap juga sopan! Sweet gitu ala-ala kopiko. Hehehe. (amik hati semula :P)

~ZuLhAiRi~ 19 February 2010 at 00:00  

salam 'alaik...

ana malas nak teka sbb konfirm salah punya...huhu

kejap terengganu, lepas ni melaka pula ya...melancong sakan nampaknya...bagusnlah tu...jauh perjalanan luas pengalaman...

الوردة الشوكية 19 February 2010 at 07:47  

Kak Balqis:

Huhu, panjangnya bebel dia. Mungkin perubahan hormon la tuh, kesan pembawakan budak :P

Iye la kak, insya ALLAH nasihatmu akan dinda turuti :)

Postur badan? :P hehe, I memandang depan mana I tau belakang I bongkok ke lurus. Lalalala... :-" Yup, kalau duduk (atas lantai) mcm tu la rupanya kak, kaki kene angkat untuk support tulang dan ianya mengurangkan sakit. Tak la tekanan sangat berbanding bersila, kalau bersimpuh meman out la... :) Selalunya sandar badan pd dinding, so belakang akan flat la. :)

الوردة الشوكية 19 February 2010 at 07:50  

Salam Akhi Zulhairi.

Sebetulnya Cherating-Kuala Terengganu. Insya Allah, next trip Melaka pula. Tapi tak tahu sempat atau tidak nak naik eye on malaysia, dia dah buka ker?

p/s: RFC dah buka :)

AcHiK_TeDDy,  19 February 2010 at 08:10  

Salam 'alaik..

Bestny rehlah kt tepi pntai,jeles bt0l,hu3:(( mga keindahan ciptaan tuhan mmbwa ketenangn kpd dak c0m0t,eh!dh xc0m0t lg kn..ngeh3;))

Mn dia istana impian cik syirah? Xde p0n,ke dh dpukul thunami? (",)

الوردة الشوكية 19 February 2010 at 08:20  

Wa'alaikumussalam :)

Achik, istana impian mana ada tepi pantai. Kalau takut dilambung ombak jangan buat umah tepi pantai! Dan saya takut dilambung ombak, maka tidaklah saya membuat rumah apatah lg istana di tepi pantai! :)

ummu 19 February 2010 at 09:47  

Ohooo... Syira love niqob ^_^

sekali akak tengok bayang-bayang ukiran nama Syira tu kan, akak rasa ianya di waktu tengahhari rembang sebab bayang-bayang badan ta condong pun, huhuhu. Main panas ye budak ni.

Balqis : Syira bukan putih gebu syira putih merah :) Kenal tak anak Cik Yah? Dia wat medic juga. Dia mcm syira juga, dalam blog bukan main lagi nyakat orang kalau jumpa dia yg tersipu lebih :))

الوردة الشوكية 19 February 2010 at 13:23  

Pandainya kak Wawa,
memang tengah hari rembang pun, dot on 12 :D Masa ni orang sibuk2 nak check out hotel. Kami angkat barang masuk kereta terus ke pantai sementara orang selesai urusan, basah kuyup la juga berjemur tengah panas tu. Mandi peluh :)

Eh kak, mana ada syira tersipu-sipu. Apa kes tersipu-sipu, hilang keenseman I tauuu duk tersipu-sipu gitu. Hohoho...!

Betul la tuh -> SYIRA LOVE NIQOB :)

~ZuLhAiRi~ 19 February 2010 at 17:04  

salam 'alaik...

Time ana nak balik klantan mggu lepas eyes on Malaysia still tutup, rasanya still tutup lg, tp x sure la tu mcm mana...

Ahah...dah bukak ek RFC?...aritu kami g dorang tengah duk buat ubah suai, kami masuk la skit mengada nak tgk...bese la otai melaka kan...heheh...nmpak still byk lg kerjanya tp kontraktor tu kata x lama dah da nak siap...alhamdulillah kalau da bukak...x sabar nak rasa RFC, ana sendiri x penah rasa...

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO