"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

25 November 2009

Semoga Allah Merahmatimu

Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah, hari ini 25 November 2009. Ulangtahun kelahiran sayangku, hihihi. Insya Allah, ana pun tidak tahu mahu memasak apa yang istimewa buat sayangku, tetapi yang pastinya ana perlu masak supaya kami 3 orang anak perempuan yang tertinggal di rumah tidak kelaparan. Hik hik hik. Tetapi... Hati ini kan sebenarnya macam sayu jer baca satu kiriman sms dari jauh, waaaa... jauh mesej tu terbang ke atas laut, silap-silap mesej tu naik flight sebab pending jerk. Huhuhu... *_*

Mesej yang dihantar malam tadi, baru pagi ini sampai pada ana. Wah, terharu sungguh membaca mesej itu, tanpa sedar ada air mata yang ngengada nak mengalir. Ini air mata gembira (hoho, kantoi lah ana), semoga penghantar sms itu juga dalam keadaan seperti yang dia harapkan untuk ana. Insya Allah. Ana rasa gembira kerana dia bahagia... Cecece, terharu la.

Ini lah pic birthday girl.


Apa yang BeZa...?

Tudung Biru : Gambar awal tahun 2009
Tudung Pink : Gambar akhir tahun 2008

Bezanya -

[1] Usianya berbeza 1 tahun
[2] Semakin gebu jer pipinya [clap2 to her sister yang menjaga dengan penuh kasih sayang, ngeh ngeh ngeh]
[3] Semakin tinggi, of course la kan
[4] Semakin manja [penat nak layan]
[5] Semakin banyak permintaan [hadiah tahun ni tak beli larh, kikikiki]
[6] Dah reti mengomen orang [ni yang nak kene piat neyh!] ^_^
[7] Berfikir agak matang berbanding usianya
[8] Agak suka bergaya berbanding dahulu
[9] .... sambung sendiri Very Happy

To my beloved youngest SISTER, this dedicate [entry] for you, hope you will read it slowly... ^_^

. Semoga ALLAH merahmati kehidupan mu .
. Diberikan usia yang panjang dan berkat .
. Diberikan ilmu yang bermanfaat .
. Diberikan akal yang waras .
. Diberikan iman yang sempurna .
. Diberikan kelapangan amal yang sahih .
. Diberikan NuR pada hati .
. Diberikan kerajinan untuk menjaga al-Quran .
. Diberikan kelapangan untuk membaca .

Sungguh ku terharu, sedang menyiapkan beg untuk pulang ke kampung bagi menyambut Eid, ana sedang mencari tudung. Abi cakap ; 'Jangan lah pakai tudung hitam, cari yang ceria sikit'. Hmmm, sebagai penasihat memang kata-kata abi benar. Supaya tidak nampak 'menakutkan', jadi tudung berwarna cerah menjadi pilihan. Raya kan, kena ceria sikit. Bukan di Tanah Arab pun kan kan kan? lol!

"Nanti kan, adik dah besar... Adik pun nak pakai purdah juga."

Ana... er... er... er...

Lilypie Kids birthday Ticker

Semoga Allah merahmati dirimu adikku. Yeyh, insya Allah nanti beli hadiah ye. Tak ada lain dah rasanya budak kecil ni berhajat kepada sebuah benda yang dinamakan B.U.K.U ^_^

... selamat menyambut Eid Adha ...

p/s: Entri akhir sebelum pulang ke kampung Very Happy

2 leaves:

*Mahfuzah* 25 November 2009 at 11:27  

assalamualaikum..
kak,
akak mimpi ape kak??
akhir taun 2007 ke akhir taun 2008??

الوردة الشوكية 25 November 2009 at 14:46  

'alaikumussalam.
hehehe, okeh2 edited. TQ

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO