"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

03 June 2008

7 Fakta Tentang Saya



Assalamualaikum whb...

Terperanjat bila ummu Amani (umi Tirana) suruh ana jawab TAG. Huhu. Mula-mula tu pelik jugak tag apa pula yang ana nak kena jawab ni, jenguk sebentar dalam blog umi Tirana. Faham la ana. Hehe, cumanya x berkesempatan nak menjawab tag tersebut. MAAF UMI... Kekangan masa. Hehehe... sebenarnya duk pikir nak jawab apa. So, tanya la pada sorang sahabat ni apa yang dia rasa tentang ana. Huhuhu, jawapannye buat ana segan nak jawab tag ni. Jadi, fikirkan semula apa yang sesuai, hehe.

1. Suka Baby – Suka sangat dengan baby bawah 2 tahun. Hehehe, anak siapa saja yang berusia bawah 2 tahun memang trauma nak jumpa dengan ana. Kalau dapat je dukung baby, memang peluk sekuat-kuatnya, cium pipi, silap-silap gigit-gigit pipi budak tu sampai merah. Hehehe, itu la sifat yang paling ketara. Memang gerammmm sangat kalau tengok baby!

2. Suka Membaca – Kalau dah start membaca satu buku yang minat (Ketika Cinta Bertasbih, Tautan Hati dsb) memang tak makan pun tak apa. Hehe, tak sedar... Stop solat je, lepas tu sambung la membaca. Novel Tautan Hati dihabiskan dalam masa 3 hari! Hehe, sahabiah yang lain berminggu, ada yang berbulan. Tapi sejak jadi surirumah ni, aktiviti membaca slow down sikit. Nak hadam buku ilmiah pula, insyaAllah.

3. Takut Kucing – Suka sangat tengok kucing, comel dan gebu. Nampak happy bila tengok kucing dengan keletahnya tapi entah la. Takut sangat kalau kucing mendekati, silap hari bulan boleh melompat (tengah khalayak) kalau kucing datang. Huhu, oleh itu kalau nak bagi hadiah tolonggggg jangan bagi kucing. Sejak dua menjak ni je baru mula berkawan dengan kucing 3 ekor yang selalu datang rumah. Hehehe...

4. Peramah – Haaaa... Ana ni kategori peramah juga. Tak caya tanya pada Ustazah Salwa yang selalu melayan cerita ana, ukhti Syifa’ yang selalu mendengar celoteh ana, ukhti Amiera yang selalu kena sakat dengan ana, ukhti Balqis yang selalu tension dengan ana, ukhti Hannan yang selalu geli hati dengan ayat spontan ana, ukhti Yanna yang selalu pening dengan ana. Wah, kiranya ana memang peramah tapi ana memilih orang juga le. Bukan semua orang yang ana leh jadi peramah. Kalau orang tak kenal selalu anggap ana pendiam, sombong dan sukar didekati, huhuhu.

5. Suka Menulis – Masa terluang banyak dihabiskan dengan menulis. Coretan jurnal di beberapa website, blog, friendster dan apa lagi yerk? Sejak jadi penulis sampingan ni lagi la banyak menghabiskan masa dengan menulis. Erm... Tak lama lagi makin tebal la spec ni.. Hohohoooo...!

6. Kelakar – Beberapa sahabat rapat cakap ana ni kelakar. Iye ke? Hehe, antum/antunna je la yang jawab betul atau salah. Kelakar sangat ke ana ni? Ana rasa biasa je, maybe nampak kelakar sebab suka sangat bergaduh/bertekak dan menyakat sahabat-sahabat. Hehehehe!

7. Suka Teddy Bear dan Bunga – I loveeee Teddy Bear. Teddy bear dan bunga memang tak dapat nak dipisahkan. Hehehe, suka sangat tengok bunga tapi tak rajin nak bercucuk tanam. Just suka tengok bunga-bungaan, subhanallah cantik ciptaan Allah. Kalau balik kampung or pegi rumah sedara mara, tidur malam tak lena sebab tak leh peluk teddy bear. Ngeh ngeh ngeh... Masuk wad pun angkut teddy bear juga, nurse gelak je. Hihi.

Nak wariskan pada sapa yerk. Hehehe, leh je wariskan tag ni tapi semuanya guna personal weblog yang tak nak ana pamerkan url sebab hanya orang tertentu jer yang diberi url. Hmmm, tak mengapa lah. Ana wariskan jer, nanti buat tauuuu!

1. Ukhti Yanna
2. Walid Muhaimin
3. Ustazah Salwa
4. Ustaz Khairul
5. Ukhti Hannan
6. Ukhti Balqish
7. Encik Firdaus

3 leaves:

powerball lottery 4 June 2008 at 14:40  

I am really concern with your blog because it is boring. Yeah its boring. I think no one comes in your site. Yeah really boring.

Abu Uwais,  8 June 2008 at 19:57  

Dik, view je la blog abg.. jeng jeng

balqis,  10 June 2008 at 12:48  

salam dek, hehe dah siap dah!

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO