"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

18 April 2008

Lambaian Kaabah

InsyaAllah 23 April yang akan datang, ana, abi, aiman, tok, mak long, mak ngah, mak teh, pak uda dan akram akan berangkat ke Tanah Suci. InsyaAllah kembara kali ini 12 hari 10 malam. Moga Allah mudahkan urusan perjalanan ini... Ya Allah, ku rindu rumah Mu.

Alhamdulillah, tadi selesai juga menghantar adiah besday Aisha, kak Tiqah, Yanna dan pada *****. Maaf atas kelewatan yang tak disengajakan. Hehehe... Ana baru jer mulakan hari 'sihat' dengan penuh keyakinan, keseronokan dan lambaian Kaabah yang menggamit, lupe abis semua sakit yang selama ni sibuk meraung. hehehe, memang haritu sakit sesangat. Tulang rusuk bengkak, kidney sakit, ya Allah hanya pada Mu ku merintih. Nak tahan sakit tulang rusuk, dah tulang belakang yang jadi mangsa. Mau idak, bongkok sokmo. Adik dan Fuzah cakap macam nenek kebayan! Waa... Takde ke gelaran yang sedap sket? Hehe.

Lepas pegi pej post, hehe. Hampir 30 minit stuck there disebabkan kene interview macam-macam. Ya Allah, ana menahan ketawa jer. Macam-macam soalan... Hehehe. Then, terus ke library. Dah lama sesangat x lepak kat situ. sebelum ni selalu je lepak dengan aiman, kadang-kadang dengan Fuzah atau Adik. Yaaa... Tadi, ana cari la jugak bahan sejarah. Hehehe, jadi orang sejarah la pulak... Tapi tak jumpe, last ana baca ttg soft science. Subhanallah, memang menarik. Hampir jam 12 tgh hari, beransur diri. Sebenarnye pelik apsal abang yg jaga kaunter tu usha macam tak puas hati je. Hmmm....

Jumpe dengan orang perancis. MasyaAllah, ni kali ke-2 ana sembang dengan pelancong perancis. Hehehe, susah nak faham gak sebab broken je. Umur lingkungan 50-60an jer. Heheh, tapi dah ada orang nak jadi translator ana (kalau dia mai sini) huhuhu...

Semoga jumpe lagi di lain waktu... Lepas ni nak siapkan 'diri' untuk berangkat ke sana. Moga Allah berkati perjalanan ku... Aminnnnn....

2 leaves:

AKU 20 April 2008 at 19:11  

Assalamualaikum WBT

Nice blog :D
keep it updated k :)

this is my blog: http://akutengahblur.blogspot.com/

ibnu zhaki 3 May 2008 at 06:38  

tahniah. semoga ziarah ke tanah suci beroleh rahmat dan redha ALLAH

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO