"Ya Allah, jadikanlah hamba Mu ini mencintai orang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku."

(HR Muslim)

06 February 2008

Orang Afghanistan??




Duduk sorang-sorang sambil baca buku 70 Wanita Terbilang di Zaman Rasulullah yang tak habis-habis. Semalam nak daftar online IPT tapi banyak kali cuba, server ada prob kot. Sabar jerk. Dalam memikir nak aply kos apa... Tak minat la dengan teknikal, nak buat kerja yang tak guna tenaga... Hihi, nak guna pemikiran dan perasaan je. Walla, nak aply apa? Minat mendalam pada psikologi & kaunseling.


Since sekolah lagi dah memang minat dengan bidang ni. Masa sekolah pun jadi Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) under unit kaunseling, siap jadi V. President lagi, huhuhu. Memang masa sekolah dulu suka-suka je tapi makin lama makin suka pula dengan bidang ni. Mencabar minda dan perasaan, hehehe.


Bila cerita pasal unit kaunseling, teringat cikgu Zainuddin. Dia la cikgu kaunseling... Teringat jumpa buat kali ke berapa ntah. Masa tu baru form 1. Dia nak jumpa, nak suruh buat kerja sikit. Pergi dengan Kak Adibah ke bilik kaunseling. Sembang2 sambil ana buat kerja. Cikgu tanya pasal background dan macam-macam la soalan peribadi. Cth: Minat, subjek paling best, subjek paling kurenggg dan macam-macam sampai ke isu family.


"Awak ni orang Afghanistan ker?"


Soalan yang ana tak berapa perasan. Ana diam je... Huhuhu. Cikgu ulang soalan yang sama... panas lak rasanya muka yang tak berapa nak comey ni. Rasa panas lak muka.


"La... Blushing pula saya tanya macam tu?"


Erkkk... Bila pulak ana jadi orang Afghanistan ni? Pure 100% Malaysian, tak caya tgk IC ni. Hehehe. Rupanya muka comot ni katanya macam muka arab. Hishhh... Ada ke muka arab? Tak macam arab la. Cikgu ni salah pandang agaknya. Memang la bukan 100% Melayu, tapi tidak la jauh sangat sampai ke Afghanistan. hikhik... My dearest youngest sister lak orang ingat anak Cina.. Ehek...


Zaman sekolah paling best! Tapi tak best jugak... Kene buat homework bla bla bla... eheks... Gonna missing cikgu Zainure, cikgu Bio yang selalu mengenakan ana dalam lab. Yuhuuuu...

1 leaves:

ukhti Miftah,  14 February 2008 at 16:25  

Salam'alaikum adik comel akak nih... moga tabah hadapi hidup.

aSkiNg sOuL

Feeling alone?
Innallahha ma’ana

Saw evil act?
Inni akhafullah

Wishing something?
Fa’iza ’azamta fatawakkal’alallah

Missing somebody?
Ma fi qalbi ghairullah.

... syukran ...

Free Hit Counter Syukran 'ala ziarah ^_~

Silent Home

Silent Home
Bila emosi mengunci hati, lalu lahirlah ayat-ayat sepi sebuah monologku merentasi perjalanan menuju Rabbi :)

  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO